sobota, 27 października 2012

Naleśniki Meksykańskie

Kolejna wariacja z naleśnikami w tle. Pyszne, zarówno na obiad jak i na kolacje. Zapomniałam robić zdjęć w trakcie więc będą fotki tylko gotowych :)


Co potrzebujemy:
Naleśniki - przepis na nie mamy np tu

Farsz : - na 15 naleśników/krokietów
-0.6kg mięso mielone - ja wolę kupić w całości i zmielić sama - dowolne
-1 kukurydza w puszce
-1 groszek konserwowy
-1 fasolka czerwona w puszce
-1 łyżeczka sambal
-kilka ząbków czosnku
-przyprawy do smaku
-3 cebula
-20dkg ser żółty
-4 łyżki przecieru pomidorowego






Jeśli nie znacie SAMBAL'a to jest to mega ostry "sos" wystarczy naprawdę łyżeczka żeby danie nabrało pikantności.

 Przygotowanie:
Naleśniki usmażyć. Cebulkę drobno pokroić podsmażyć na masełku, dodać mięso mielone i podsmażyć. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przecier pomidorowy i chwilę dusić. Następnie dodać warzywa z puszek i przyprawy - dusić 8-10min. Na  koniec dodać startego sera żółtego do farszu i gotowe.
Nałożyć farsz na naleśniki i zawijać. Można ale nie trzeba opanierować w bułce tartej robiąc meksykańskie krokiety.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz