piątek, 2 listopada 2012

Znów na słodko - Ananasy w cieście kokosowym :D

Dawno już miałam chęć na ananasa, wcześniej nie próbowałam w ogóle ananasa na ciepło - poza pizzą. Kokos uwielbiam, ananasa też więc padło na ANANASA W CIEŚCIE KOKOSOWYM.
Zmodyfikowałam znalezione przepisy i wyszło tak,że potrzeba nam:

-Puszka ananasów w plastrach
-jajo
-pół szklanki soku z puszki ananasowej
-1/4 szklanki mleka
-1,5 szklanki mąki
-3 łyżki cukru
-30g wiórek kokosowych
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
-pół łyżeczki cukru waniliowego




Przygotowanie:

Suche składniki wymieszać, dodać jajo,mleko i sok ananasowy. Wszystko zmiksować. Wyjdzie nam gęste ciasto,gęstsze niż naleśnikowe. Ładnie obtaczać plastry ananasa w cieście i smażyć na złoty kolor z 2 stron na rozgrzanym oleju.
Podawać z cukrem pudrem. Mniam :)



Ciasto jest porównywalne z racuchami z jabłkami z lekką nutką kokosu, a środek to soczysty ananas. Pyszne :)
Jutro mam w planach robić pierwszy raz w życiu sajgonki. Jeśli wyjdą to wam pokażę :)

2 komentarze:

  1. Fajny blog :):), dodajemy do obserwowanych przez google i facebook liczymy na rewanż, u nas za to, ze obserwujesz i lubisz bierzesz udział w konkursie DO WYGRANIA paczki kometyków CHANEL YSL ETC :)

    OdpowiedzUsuń