piątek, 18 października 2013

Papryka faszerowana

Obiecuję , że blog troszkę ruszy jak będę miała gdzie pichcić. A mianowicie, mam totalny remont kuchni, w tym momencie są tam gołe i łyse ściany , lodówka i stara kuchenka gazowa :) ahh a na podłodze beton :)
Moja kuchnia przechodzi TOTALNĄ METAMORFOZĘ. Zmieniamy wszystko,stara zostanie tylko lodówka :) Będzie kuchnia,będzie gotowanie to będą zdjęcia i przepisy.
Chłopaki (teść,mąż,brat) remontują a ja szukam na necie dodatków , które będą pasowały do mojej nowej kuchni <3


Na razie żeby nie było , że nic nie ma znalazłam kilka zaległych zdjęć ze "starej" kuchni to wrzucę :)

Faszerowane papryki - szybki przepis na pyszne danie :) u mnie na 3 dni bo małż mój warzyw niemal nie jada - masakra , dziwny nie??

-Papryki - u mnie 6 czerwonych
-mięso mielone
-kukurydza w puszce
-ser żółty
-ryż
-cebula

Cebulę drobno kroimy i podsmażamy. Ryż gotujemy. Do garnka wrzucamy mięso mielone,ugotowany ryż,zeszkloną cebulkę i kukurydze z puszki. Dokładnie mieszamy.


Papryki myjemy ucinamy główki(nie wyrzucamy!) i czyścimy z pestek.




Każdą paprykę nadziewamy masą mięsną ,przykrywamy plastrem żółtego sera i nakładamy główkę-kapelusz,wcześniej odcięty.

Układamy papryki w naczyniu żaroodpornym lub gęsiarce i umieszczamy w piekarniku na ok 45min.


Smacznego :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz